- Bozyazı’da kahvaltı faslını fazla uzatınca, ancak Aydıncık’a ulaşabildik. Aydıncık balıkçı barınağı, sakin keyifli bir yer. Deniz kıyısında 1 TL’ye çay içilebilen ender yerlerden birisi :) Limanda bir kazı alanı mevcut, kazı alanında parmaklıklar arasından, 10 m mesafeden bakabileceğiniz mozaikler de var.
Aydıncık’tan, yaklaşık 15 km sonra Gilindire (Aynalı Göl ) mağarası var. 1999 yılında bulunmasına rağmen, daha yeni yeni tanınmaya başlamış. Mutlaka gidilmesi gereken bir yer. Giriş için 12 TL ödedik, mağaraya o parayı vermem diyorsanız, manzara eşliğinde çayınızı içebilirsiniz. Çay 1 TL. Mağaraya girişte bir arkadaş yere 550 basmak diye yazmış, daha yolun başında insanı strese sokuyor :) ama yılmayın girin. Girmeden önce mevsime veya gişe görevlisine aldırmayın. Yanınıza rüzgarlık alın. Çıkışta ihtiyacınız olacak.
Kızkalesi (Kızkalesi Silifke’ye değil Erdemli’ye bağlıymış) karada bir kale ve denizde ikinci bir kaleden oluşan Liman kenti. Hayal gücümüz sonucunda, denizin ortasında bir ada varsa, içinde kızlar da vardır diye baktığımızdan, anakarada ki kale ve şehir, biraz göz ardı edilmiş. Pek iyi durumda olmasa da gezip görmekte yarar var. Eğer müzeleri ve Antik Şehirleri gezmek istiyorsanız, Müze Kart çıkartmayı unutmayın. Her giriş 5-20 TL arası. Kartınız yoksa, ciddi bir bütçe gerektiriyor. Ana cadde üzerinde, klasik ekmek fırınlarında, içi dolgulu, ilginç pide, börek benzeri ürünler var. Hamur işlerine meraklıysanız pas geçmeyin.
Kızkalesinden sonra (20-25 km) Kanlıdivane; Antik Şehirleri içindeki yolculuğun en keyifli turlarından biri oldu. Antik Çağda, büyük bir Obruğun oluşmasını işaret olarak yorumlayıp, etrafını birbirinden güzel yapılarla bezemişler (bu işi yapanlar Antik Uygarlıklar. Bizim yaptığımız mimari yapılar belli) . Obruğun içerisinde kayalara oyulmuş heykeller var. Ama bu kısım ziyarete kapalı. Yürüyüş yolları güzel düzenlenmiş olmakla beraber, yapıların ne olduğuna dair tanıtıcı tabelalar olmaması insanı üzüyor. Kanlıdivane adının; Antik Çağda Obruğun içine, yabani hayvanların yanına, mahkumlarin atılmasından geldiği söylenmekte. Gerçi böyle bir medeniyet kuran topluluğun, bu tip bir ceza yöntemini uygulayacağını düşünmek oldukça zor. Obruk içi ziyaret’e kapalı olduğu ve artık etrafta da vahşi hayvan kalmadığı için güvenle gezebilirsiniz :)
Sevgiler.
Gittiğiniz yerler sanıyorum arkeolojik anlamda Ege bölgesine kıyasla daha az gidilen ve görülen yerler. Fotoğraflar çok güzel. Yeterli ışık olmamasına rağmen mağara fotoğrafları da güzel olmuş. Gerçekten, oralara gidildiğinde muhakkak görülmesi gereken yerler. İyi gezmeler. Selamlar.
Akdeniz sahillerini biraz ihmal etmişiz sanki :) Bunun bir nedenide tatil zamanlarında buraların biraz sıcak olması ve dolaşmak yerine huzuru gölgelerde aramamız olabilir. Mağara girişinde flaşlı fotoğraf çekilmemesi yönünde uyarı vardı. Fotoğraflar biraz zayıf kaldı :(
Zaman ayırıp görülmesi gereken yerler
Sevgiler